Tot nu toe 86 doden aangetroffen tussen het puin ingestorte flat Miami

Ruim twee weken na de gedeeltelijke instorting van een flatgebouw in Florida is het aantal bevestigde dodelijke slachtoffers gestegen tot 86. Tot nu toe zijn 62 lichamen geïdentificeerd, volgens Daniella Levine Cava, hoofd van het districtsbestuur van Miami Dade. Er worden nog 43 mensen vermist. Het is echter nog niet helemaal zeker of ze zich op het moment van het ongeval allemaal daadwerkelijk in de  flat bevonden.

De reddingswerkers zijn donderdag 8 juli gestopt met het zoeken naar overlevenden. Sindsdien concentreren ze zich op het reddingswerk. Eerder zochten de hulpdiensten 24 uur per dag naar vermiste personen in het puin van het ingestorte gebouw. Op één jongen na die op de dag van de ineenstorting werd gered, zijn er geen overlevenden meer aangetroffen.

Een klein sprankje hoop is de ontdekking van een kat bij de verwoeste flat. Het dier genaamd "Binx" behoort tot een familie die op de negende verdieping woonde. De man des huizes is een van de nog 43 vermiste personen.

Het twaalf verdiepingen tellende woongebouw Champlain Towers South is in de nacht van 24 juni gedeeltelijk ingestort. De exacte oorzaak van het in elkaar stortenvan de flat is nog niet bekend. Een taxatie in 2018 had al "grote structurele schade" aan het gebouw geconstateerd, dat in 1981 werd opgeleverd.