Twee jongens aangehouden voor vernielingen graven 's Gravenzande

De politie heeft op donderdag 8 juli twee minderjarige jongens aangehouden voor het vernielen van een groot aantal graven. Het onderzoeksteam is dankbaar voor het aantal tips en buurtbewoners die hebben meegedacht.

In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 juli werden er op de begraafplaats Beukenhage aan de Naaldwijkseweg tussen de 100 en 150 graven vernield. Direct heeft de politie een groot onderzoek opgestart. Mede dankzij de informatie die door inwoners met de politie werden gedeeld kwam het onderzoek in een stroomversnelling. Dit resulteerde in de aanhouding op donderdag 8 juli van twee minderjarige jongens. De twee jongens zitten op dit moment nog steeds vast en worden gehoord.

Melding maken
De gemeente Westland heeft aangifte van de schade gedaan bij de politie. Individuele schades aan de graven worden door de gemeente verzameld en gekoppeld aan deze aangifte. Mensen kunnen hun schade melden via ‘melding maken’ op www.gemeentewestland.nl of telefonisch contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Westland via het nummer 14017.

Zie ook: 150 graven vernield op begraafplaats: 'Dit is echt ongekend'