'Ajax meldt zich officieel voor Feyenoorder Berghuis'

Ajax heeft zich officieel bij Feyenoord gemeld voor Steven Berghuis. Dat melden alle Nederlandse media. De aanvoerder van Feyenoord heeft een gelimiteerde transfersom van vier miljoen euro in zijn contract staan.

Het huidige contract van Berghuis bij Feyenoord loopt medio 2022 af en bevat een gelimiteerde afkoopsom van 4 miljoen euro. Ook PSV en VfL Wolfsburg, de nieuwe club van trainer Mark van Bommel, zouden de aanvoerder van Feyenoord graag aan hun selectie willen toevoegen.

Berghuis liet onlangs weten dat hij zich voorlopig met Oranje op het EK wil concentreren. In de eerste twee duels bleef de rechtsbuiten op de bank zitten, maar in de derde groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië viel de aanvaller van Feyenoord in.

Berghuis speelt sinds het seizoen 2016-2017 voor Feyenoord. Eerder kwam hij uit voor FC Twente, VVV-Venlo, AZ en Watford. In het afgelopen seizoen maakte hij in de Eredivisie achttien doelpunten voor Feyenoord.

Berghuis zou bij Ajax moeten concurreren met Antony en David Neres, die bij een goed bod mag vertrekken. Arne Slot, de nieuwe trainer van Feyenoord, hoopt dat hij komend seizoen nog een beroep kan doen op de aanvaller, die het afgelopen seizoen bij 32 doelpunten betrokken was voor de Rotterdammers.