EK: 115e editie Engeland - Schotland eindigt zonder doelpunten

Engeland is er niet in geslaagd om op het EK ook de tweede groepswedstrijd te winnen. Schotland wist Engeland op Wembley op 0-0 te houden.

Engeland en Schotland maakten er in de honderdste ontmoeting tussen beide landen een boeiend schouwspel van. Na een eerste kans voor de Schotten opende de thuisploeg sterk en was na een klein kwartier al dicht bij de openingsgoal. Tot teleurstelling van het merendeel van de 22 duizend fans eindigde een kopbal van John Stones op de paal.

Schotland overleefde de Engelse storm en groeide in de wedstrijd. Tekenend voor de verhoudingen was het kleine aantal balcontacten van Harry Kane. De Engelse spits raakte in de eerste helft slechts tien keer de bal, waarvan één keer in het Schotse strafschopgebied. Rechtsback Stephen O'Donnell was namens schotland met een fraaie volley dicht bij een verrassende voorsprong, maar Jordan Pickford tikte de bal uit de hoek.

In de tweede helft voerde Engeland de druk op en werd Schotland even aan het wankelen gebracht. Na een grote kans voor Mason Mount was het aan de andere kant echter Reese James die met een redding op de lijn moest voorkomen dat de bezoekers aan de leiding kwamen. Kane werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald, maar zijn vervanger Marcus Rashford slaagde Engeland er niet meer in om een bres te slaan in de Schotse defensie.

The Battle of Britain kende geen winnaar. Engeland blijft met vier punten op koers voor de volgende ronde. Schotland, dat begon met een nederlaag tegen Tsjechië, wacht nog de ontmoeting met Kroatië om de groepsfase te overleven.