Tennisster Krejcikova slaat Roland Garros-dubbelslag, Frans duo juicht ook

Tennisster Barbora Krejcikova heeft een bijzonder fraaie dubbelslag geslagen. De Tsjechische won eerder al het damesenkelspel op Roland Garros en pakte samen met Katerina Siniakova vervolgens ook de titel in het dubbelspel - de eerste sinds Mary Pierce in 2000 die op het Parijse gravel de dubbel pakt.

Krejcikova en Siniakova waren in de Franse hoofdstad als tweede geplaatst2 en namen het op tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Poolse Iga Swiatek, de Roland Garros-winnares van vorig jaar. Het Tsjechische duo was simpelweg een maatje groter en pakte met 6-4, 6-2 de titel, na Roland Garros én Wimbledon 2018 de derde Grand Slam-titel voor de twee.

Bij de mannen stonden Alexander Bublik en Andrey Golubev als eerste Kazachen ooit in een Grand Slam-finale, waarin ze het opnamen tegen de als zesde geplaatste Fransen Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut. Bublik en Golubev begonnen sterk, maar de thuisfavorieten konden het overnemen en schreven een fraaie finale op hun naam: 4-6, 7-6 (1), 6-4.

Het Franse duo speelt al jaren samen en heeft de zogenaamde career Grand Slam al te pakken: in 2015 wonnen ze de US Open, in 2016 Wimbledon, in 2018 - en nu ook 2021 - Roland Garros en in 2019 was het raak op de Australian Open.