FC Barcelona haakt af in titelstrijd, Atlético blijft koploper

FC Barcelona is definitief afgehaakt in de strijd om de Spaanse landstitel. De ploeg van trainer Ronald Koeman verloor zondag op de voorlaatste speeldag in La Liga thuis met 1-2 van Celta de Vigo. Atlético Madrid won met 2-1 van Osasuna en houdt twee punten voorsprong op stadgenoot Real.

Barcelona, dat het moest doen zonder de geschorste Frenkie de Jong, kwam tegen Celta nog wel op voorsprong. Lionel Messi kopte op een voorzet van Sergio Busquets tegendraads in zette de ploeg op 1-0. Net als vorige week tegen Levante werd die voorsprong weer snel uit handen gegeven. Santi Mina verschalkte doelman Marc-André ter Stegen met een bekeken schuiver. In de tweede helft ging het bergafwaarts. Nadat Clément Lenglet met twee keer geel uit het veld was gestuurd, kreeg het tiental van Barcelona vlak voor tijd ook nog een tweede doelpunt van Mina om de oren.

Atlético moest thuis tegen middenmoter Osasuna winnen om in de lead te blijven. De zege in het Wanda Metropolitano, waar veel fans zich op de parkeerplaats hadden verzameld om de ploeg aan te moedigen. Nadat Atlético twee doelpunten afgekeurd had zien worden, kwam Osasuna een kwartier voor tijd via een kopbal van Ante Budimir verrassend op voorsprong. De gelijkmaker van Renan Lodi bracht de hoop weer terug bij de thuisploeg, waarna Suárez zich twee minuten voor tijd tot matchwinner kroonde.

Voor Real Madrid is de late zege van Atlético een lelijke streep door de rekening. De ploeg van Zinedine Zidane won door een goal van Nacho met 0-1 in Bilbao en zou bij puntenverlies van de stadgenoot vanwege een beter onderling resultaat de beste uitgangspositie hebben gehad.

Atlético staat nu op 83 punten en is volgende week landskampioen als ze Real Valladolid verslaan. Real Madrid staat op 81 punten en speelt volgende week thuis tegen Villarreal. Barcelona is met 76 punten definitief afgehaakt. Ze moeten nog oppassen niet ingehaald te worden door Sevilla, dat op 74 punten staat.