Uitslag PSV - sc Heerenveen

PSV heeft zondag dure punten laten liggen in de strijd om plaats twee in de Eredivisie. De ploeg van coach Roger Schmidt kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen sc Heerenveen, waardoor het verschil tussen PSV en AZ nog maar één punt is.

PSV kwam tegen Heerenveen in de eerste op een 0-1 achterstand. Tibor Halilovic werd door Heerenveen op het middenveld vrijgespeeld en vervolgens met een lager schuiver raak schoot. Na rust zette de thuisploeg de achterstand snel om. Eerst maakte Yorbe Vertessen gelijk en nog geen minuut later stond PSV op voorsprong dankzij Cody Gakpo. Direct na de 2-1 maakte Siem de Jong gelijk en daar bleef het ook bij.

In de resterende speelrondes speelt PSV nog tegen Willem II (uit), PEC Zwolle (thuis) en FC Utrecht (uit). AZ treft Fortuna Sittard (thuis), FC Groningen (uit) en Heracles Almelo (thuis).