Medisch team Maradona beschuldigd van "Onvoldoende zorg"

Vijf maanden na de dood van voormalig voetballer Diego Maradona, hebben experts in Argentinië ernstige aantijgingen geuit tegen zijn team van artsen.

In opdracht van justitie onderzochten 20 experts de omstandigheden rond het overlijden van de voetballegende. Volgens het rapport was de medische verzorging van de toen 60-jarige Maradona na zijn hersenoperatie in november "te weinig en onzorgvuldig". Maradona werd voor zijn dood voor een "lange pijnlijke tijd" aan zijn lot overgelaten. Het stervensproces begon minstens twaalf uur voordat de dood van de voetballer werd vastgesteld. Het team van experts komt tot de conclusie dat er meer overlevingskansen waren geweest als hij professionele behandeling en verpleging in een kliniek had ondergaan.

Maradona heeft begin november een hersenoperatie ondergaan vanwege een bloedstolsel. Hij stierf op 25 november door hartfalen. Volgens de autopsie had hij op het moment van overlijden lever-, nier- en cardiovasculaire problemen. In zijn bloed werden geen sporen van drugs of alcohol gevonden.

De Argentijnse rechterlijke macht heeft  in deze zaak van doodslag wegens nalatigheid een neurochirurg, een psychiater, een psycholoog en een aantal verpleegsters aangeklaagd.