Uitslag Ajax - FC Utrecht

Ajax moet mogelijk een week langer wachten op het 35ste landskampioenschap. De Amsterdammers kwamen in het inhaalduel tegen FC Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Al na dertien minuten kwam Utrecht op voorsprong in de Johan Cruijff Arena. Nicolás Tagliafico vloerde Gyrano Kerk en na het bekijken van de tv-beelden gaf scheidsrechter Allard Lindhout een strafschop. Die werd door Simon Gustafson benut. Niet veel later viel leek FC Utrecht op 0-2 via Kerk, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ajax had wel het meeste balbezit, alleen creëerde de Amsterdammers maar weinig kansen. De enige kansen in de eerste helft waren er voor David Neres en Sebastien Haller. In de tweede helft ging het wat beter mede door invallers Antony en Davy Klaassen. Kort na de invalbeurt van Klaassen leek de aanvallende middenvelder de 1-1 te maken, alleen werd hij afgekeurd vanwege buitenspel, al was dat niet goed te zien op de tv-beelden.

Ajax zou toch op 1-1 komen. Edson Álvarez maakte de verdiende 1-1 op een voorzet van Dusan Tadic. Even daarvoor was de Mexicaan ook al dicht bij de treffer, maar toen ging zijn kopbal op de lat. Ajax bleef daarna de bovenliggende partij die jacht maakte op de 2-1, maar die viel niet meer. Dat betekent dat de Amsterdammers komende zondag nog wel kampioen kunnen worden, alleen hebben ze het niet in eigen hand meer. Om kampioen te worden moet Ajax zondag winnen van AZ, maar dan moet PSV wel punten verspelen tegen FC Groningen.

AFC Ajax

1 - 1

FC Utrecht

70' Alvarez    13' Gustafson (pen)

Gele kaart: Kudus, Tagliafico, (AFC Ajax),

Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam