Uitslag RKC - Ajax

Ajax is weer een stapje dichter bij de 35ste landstitel. In de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk wonnen de Amsterdammers met 0-1 dankzij een prachtig doelpunt van Sebastian Haller.

In de beginfase van de wedstrijd speelde Ajax het beste spel van de dag. De Amsterdammers kregen na tien minuten via Dusan Tadic de kans om de score te openen, maar in oog in oog met Kostas Lamprou stiftte de aanvoerder van Ajax de bal niet hoog genoeg. Niet veel later stond dan toch de 0-1 op het scorebord. Uit een voorzet van Tadic werkte Haller de bal prachtig binnen. Het was voor de Franse spits zijn achtste competitiedoelpunt van het seizoen.

Na de 0-1 viel Ajax ver terug en creëerde weinig tot geen kansen tegen de Waalwijkers. RKC bleef goed overeind en mocht hopen op een resultaat tegen de Amserdammers en uit een vrije trap was de ploeg van Fred Grim nog dicht bij de gelijkmaker. Op een vrije trap van Cyril Ngonge was Kjell Scherpen kansloos, maar gelukkig voor de Ajax-doelman ging de bal op de lat.

Op het einde van de wedstrijd kreeg Ajax nog kansen om de score te verdubbelen, alleen waren de Ajacieden in de tweede helft niet meer scherp genoeg. Daardoor bleef het 0-1 in het voordeel van Ajax en zijn de Amsterdammers nog maar twee overwinningen verwijderd van de 35ste landstitel.