Uitslag FC Groningen - sc Heerenveen

SC Heerenveen heeft zondagmiddag de Derby van het Noorden gewonnen. De ploeg van trainer Johnny Jansen besliste het duel met FC Groningen in de tweede helft: 0-2. Aan de kant van de thuisploeg maakte Arjen Robben zijn langverwachte rentree. De buitenspeler kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Groningen en Heerenveen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van en beide ploegen creëerden genoeg kansen. In de eerste helft lieten namens Groningen Jørgen Strand Larsen en Alessio da Cruz de beste mogelijkheden liggen, terwijl aan de kant van de Friezen Joey Veerman de beste mogelijkheid had.

In de tweede helft was het vooral Heerenveen dat de beste kansen kreeg. Henk Veerman was tot tweemaal toe gevaarlijk, maar zijn inzet werd steeds gekeerd door Sergio Padt. Uiteindelijk wist Veerman toch Padt te kloppen, al deed hij dat wel vanaf de strafschopstip. In eerste instantie gaf de scheidsrechter een vrije trap, maar na ingrijpen van de VAR werd het een penalty voor Heerenveen.

Met Robben vanaf de 78e minuut als invaller binnen het elftal ging Groningen op jacht naar de gelijkmaker, maar het was Heerenveen dat nog scoorde. In de 86e minuut tikte Halilovic een voorzet van Joey Veerman binnen.