Uitslag AZ - Feyenoord

AZ heeft zondag in de Eredivisie uitstekende zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats. De Alkmaarders kwamen in de eerste helft twee keer achter, maar de Alkmaarders knokten zich terug in de wedstrijd en wonnen uiteindelijk met 4-2, mede door een hattrick van Myron Boadu.

De uitploeg kwam na acht minuten op voorsprong uit een mooie voorzet van Steven Berghuis. De Feyenoord-aanvoerder legde de bal perfect neer voor Marcos Senesi, die de 0-1 op het scorebord zette.

Lang konden de Rotterdammers niet genieten van de voorsprong. Boadu schoot na 22 minuten AZ op gelijke hoogte uit een bal van Calvin Stengs. Een verkeerde terugspeelbal van Bruno Martins Indi zorgde er drie minuten later voor dat Feyenoord opnieuw op voorsprong kwam. Luis Sinisterra kon de bal makkelijk binnentikken.

Voor rust kwam AZ toch weer op gelijke hoogte, opnieuw via Boadu. De spits van AZ scoorde na een uitstekende assist van Owen Wijndal en daarmee ging AZ met een positief gevoel de rust in.

Na rust haalde Feyenoord het niveau niet meer zoals in de eerste helft en was AZ dan ook de betere en kwam terecht op 3-2, al kreeg het daarbij wel de hulp van Justin Bijlow. De Feyenoord-keeper probeerde Leroy Fer aan te spelen, maar de bal kwam in de voeten van Fredrik Midtsjø terecht die Boadu alleen voor de keeper zette. Daarop maakte de spits zijn derde doelpunt van de middag.

Invaller Dani de Wit liet nog een grote kans liggen op de 4-2, waarna Teun Koopmeiners de wedstrijd besliste vanaf de strafschopstip. De strafschop werd gegeven na een tackle van Fer op Wijndal.

Door de zege komt AZ nu op twee punten van PSV. Feyenoord staat voorlopig op de vijfde plaats.

AZ

4 - 2

Feyenoord

22' Boadu
 42' Boadu
 64' Boadu
 75' Koopmeinders(pen)