Uitslag PSV - Ajax

Ajax is op bezoek bij PSV ontsnapt aan een nederlaag. Door een benutte penalty in de blessuretijd werd het een 1-1 gelijkspel.

Ajax begon het duel als de betere ploeg. Rensch was dicht bij een goal maar zijn inzet werd door Teze via de paal naast gewerkt. Langzaam maar zeker kwam de thuisploeg meer in de wedstrijd en dit resulteerde onder meer in een mogelijkheid voor Dumfries toen hij na een fout van Blind op keeper Stekelenburg af kon gaan, hij kreeg de bal echter niet langs de doelman. Uiteindelijk werd het overwicht van PSV toch beloond toen Zahavi uit een vrije trap de openingstreffer scoorde.

De eerste kans na rust was voor de bezoekers, Haller kopte net naast. Ajax ging op jacht naar de gelijkmaker maar het was PSV dat het meest dreigend was. Een inzet van Boscagli werd gekeerd door Stekelenburg. Vertessen leek de beslissende 2-0 te maken maar zijn goal werd afgekeurd wegens hands.

PSV leek de overwinning over de streep te gaan trekken maar in de blessuretijd ging het toch mis. Ajax kreeg een penalty na hands van Dumfries en die werd door Tadic benut.

PSV

1 - 1

AFC Ajax

39' Zahavi    90+2' Tadic (pen)

Gele kaart: Boscagli, Zahavi, Malen, Dumfries, Teze, (PSV), Álvarez, (AFC Ajax)

Stadion: Philips Stadion, Eindhoven