Uitslag Feyenoord - Willem II

Feyenoord heeft met veel overtuiging gewonnen van Willem II. In de Kuip namen de Rotterdammers na rust duidelijk afstand van de Tilburgers en won het uiteindelijk met 5-0.

De Tilburgers, met de van Feyenoord gehuurde verdediger Sven van Beek als debutant in de basis, waren voor rust de betere en hadden ook de meeste kansen op de openingsgoal, onder meer met Kwasi Wriedt. Feyenoord creëerde weinig in de eerste helft, maar ging toch de rust in met een voorsprong. In blessuretijd van de eerste helft zette Jens Toornstra de Rotterdammers namelijk op voorsprong.

Na rust ging het stukken gemakkelijker voor Feyenoord. Bryan Linssen, die de voorkeur kreeg in de spits, kopte vijf minuten in de tweede helft de 2-0 binnen, op een voorzet van Toornstra. Op aangeven van Linssen kon de, voor Luciano Haps ingevallen, Luis Sinisterra in de 52e minuut de 3-0 binnentikken. Aanvoerder Steven Berghuis schoot tien minuten later uit een strafschop de 4-0 binnen en vlak voor tijd pikte ook Orkun Kökcü zijn doelpuntje mee.