Uitslag AZ - FC Utrecht

AZ heeft de knappe zege bij Feyenoord geen goed vervolg kunnen geven. De Alkmaarders gingen in eigen huis onderuit tegen FC Utrecht dankzij een prachtig doelpunt van Sander van der Streek.

AZ begon nog goed aan de wedstrijd tegen FC Utrecht. Na drie minuten kreeg AZ via Myron Boadu de kans op de openingstreffer, maar zijn inzet werd gekeerd door de FC Utrecht-doelman. Daarna had Utrecht het goed voor elkaar tegen de Alkmaarders. Utrecht zette goed druk op de verdediging van AZ en kreeg zelf een handvol kansen om te scoren, alleen die werden in de eerste helft nog niet benut.

In de tweede helft kwam Utrecht wel verdiend op voorsprong. Dankzij een prachtig afstandsschot knalde Van der Streek FC Utrecht op 0-1. AZ ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar echt grote kansen kreeg AZ niet al was Yukinari Sugawara dichtbij. In de slotfase liepen Boadu en Reijnders elkaar in de weg en nam FC Utrecht de drie punten mee naar de domstad.