Uitslag FC Utrecht - Sparta Rotterdam

FC Utrecht heeft het duel tegen Sparta Rotterdam met 1-0 gewonnen dankzij een fraai afstandsschot van Othman Boussaid.

Utrecht had in de eerste helft de betere kansen om de score te openen. Bart Ramselaar kon de thuisploeg al na 39 seconden op voorsprong zetten, maar hij kon de Sparta-doelman niet passeren. Ook Willem Janssen, Gyrano Kerk en Joris van Overeem kregen kansen om de score te openen. Sparta kon in de eerste helft niks creëren en mocht blij zijn dat het bij rust nog 0-0 stond.

Sparta was in de tweede helft van het saaie duel wat vaker op de helft van de thuisploeg te vinden. Beide teams kregen echter amper kansen en het leek een doelpuntloos gelijkspel te worden, maar dat was buiten Boussaid gerekend. De ingevallen middenvelder kapte zich goed vrij en schoot knap binnen en zorgde voor de drie punten voor Utrecht.