Uitslag PSV - RKC

PSV heeft in een zwakke wedstrijd thuis met 2-0 gewonnen van RKC. Door de overwinning blijft de ploeg uit Eindhoven in het spoor van Ajax en Vitesse.

PSV mocht van geluk spreken dat het na een half uur niet tegen een achterstand aankeek. Binnen twee minuten kreeg RKC drie uitstekende kansen om de 0-1 op het scorebord te zetten. Eerst redde Yvon Mvogo goed op een inzet van Lennerd Daneels, vervolgens raakte Ayman Azhil de paal en direct ernaar haalde Jordan Teze de bal van de lijn.

De twee elftallen leken de eerste helft zonder doelpunten af te sluiten, maar in de extra tijd van de eerste helft mocht Zahavi nog aanleggen voor een vrije trap. Die schoot de Israëliër prachtig binnen en ging PSV alsnog met 1-0 de rust in. Na rust was het opnieuw niet goed maar halverwege de tweede helft besliste Pablo Rosario de wedstrijd met een schuiver van net buiten de zestien.

Door de zege verkleinde PSV het gat met Ajax en Vitesse weer tot 1 punt. Vitesse won eerder op de avond met 1-0 van FC Groningen. Ajax komt zondag in actie tegen Fortuna Sittard.