Uitslag FC Twente - Ajax

Ajax heeft vanavond met 1-3 gewonnen van FC Twente. Ondanks een vroege goal wisten de Amsterdammers lange tijd de voorsprong niet te vergroten, waarna Twente in de slotfase op gelijke hoogte wist te komen. Huntelaar, die vlak voor de officiële speeltijd binnen de lijnen kwam, wist duur puntenverlies voor Ajax te voorkomen door twee goals in de absolute slotfase te maken.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. Sébastien Haller, die zijn basisdebuut maakte voor de Amsterdammers, kopte Ajax in de zevende minuut op voorsprong. In het vervolg van de eerste helft kreeg zowel FC Twente en Ajax goede kans, maar bij rust was het nog steeds 0-1.

Kort na rust leek FC Twente op gelijke hoogte te komen. De snelle aanvaller van Twente schudde Noussair Mazraoui af in een sprintduel en passeerde de Kameroener. De 1-1 werd echter wegens buitenspel geannuleerd na ingrijpen van de VAR. Na het buitenspeldoelpunt van Twente was Ajax duidelijk de betere ploeg en kreeg voldoende kansen om de scoren uit te diepen, maar de Amsterdammers wisten hun kansen niet te benutten.

In de slotfase leek Ajax punten te verspelen nadat Julio Pleguezuelo uit een corner gelijk maakte. Huntelaar, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Schalke 04, kwam na de 1-1 in het veld en zorgde met twee goals alsnog voor de winst voor Ajax.

FC Twente

1 - 3

AFC Ajax

84' Pleguezuelo    7' Haller