Uitslag Ajax - PSV

De topper in de eredivisie tussen Ajax en PSV is in een gelijkspel geëindigd. PSV kwam al snel op een 0-2 voorsprong dankzij twee goals van Eran Zahavi, maar Ajax herstelde zich knap en maakte de achterstand nog ongedaan en daarmee moesten de beide ploegen genoegen nemen met één punt.

PSV ging direct goed van start in de Johan Cruijff Arena. Na twee minuten kwamen de Eindhovenaren na een goede combinatie tussen Donyell Malen en Eran Zahavi kwam PSV op voorsprong dankzij Zahavi. Na iets meer dan twintig minuten leek PSV de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Na balverlies van Antony kwam PSV er razendsnel uit en opnieuw na een assist van Malen maakte Zahavi beheerst af.

Ajax ging na de 0-2 wat beter spelen en zocht na de aansluitingstreffer en vond die vlak voor rust. Dusan Tadic kwam aan de linkerkant goed door en bediende Quincy Promes, die de 1-2 binnenschoot. Na rust bracht Erik ten Hag recordaanwinst Sébastien Haller. De spits viel in voor de tegenvallende Zakaria Labyad en was meteen levensgevaarlijk. De Fransman werd in de diepte gestuurd en scoorde ook, maar deed dit vanuit buitenspelpositie.

Toch had Haller zijn waarde voor Ajax. De spits gaf de assist voor de 2-2 die Antony beheerst binnen schoot. Na de gelijkmaker ging het in de tweede helft sterkere Ajax op zoek naar meer, maar dat kreeg het niet. Door het gelijkspel blijven de Amsterdammers wel aan kop in de eredivisie.