Uitslag AZ - FC Groningen

AZ heeft onder de nieuwe hoofdtrainer Pascal Jansen de eerste nederlaag dit seizoen in de Eredivisie geleden. Een dag na het ontslag van Arne Slot verloren de Alkmaarders thuis met 1-2 van FC Groningen.

AZ kwam in de eerste nog wel op voorsprong. Teun Koopmeinders zette na goed terug koppen van Bruno Martins Indi de 1-0 op het scorebord. In het begin van de tweede helft kreeg AZ een goede kans om de score te verdubbelden, maar Jesper Karlsson wist FC Groningen doelman niet te passeren.

Nadat Fredrik Midtsjø met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd was het wachten op de gelijkmaker van de bezoekers. Nadat eerst Remco Balk en Patrick Joosten de kansen op de gelijkmaker lieten liggen schoot Ahmed El Messaoudi wel raak.

El Messaoudi schoot Groningen 5 minuten later ook op voorsprong. Hij kreeg de bal van Jørgen Strand Larsen en schoot laag in de linkerhoek raak. De Alkmaarders konden met tien man geen vuist maken tegen FC Groningen en nadat ook Martins Indi met twee keer van het veld werd gestuurd speelde Groningen de wedstrijd makkelijk uit tegen AZ, al eindigde Groningen ook niet met elf. Mohamed El Hankouri nog rood na ruzie met Owen Wijndal.

AZ

1 - 2

FC Groningen

21' Koopmeiders    69' El Messaoudi