Uitslag PEC Zwolle - Vitesse

Vitesse heeft niet kunnen profiteren van de nederlaag van Ajax. In Zwolle verloor de nummer twee van de eredivisie met 2-1 van PEC nadat de Arnhemmers nog wel op 0-1 voor kwamen te staan. Vitesse blijft daardoor op de tweede plaats staan, op twee punten van Ajax.

Oussama Darfalou zette Vitesse al vroeg in de eerste helft op 0-1. In de tweede helft kwam Vitesse na dik één uur spelen met tien man te staan nadat Idrissa Touré, na ingrijpen van de VAR, met rood van het veld gestuurd. Direct na de rode kaart sloeg Zwolle toe. Jesper Drost tikte één minuut na de rode kaart namelijk de gelijkmaker binnen. En op een kwartier voor tijd kwam Zwolle ook nog op 2-1 uit een strafschop, die werd benut door Mike van Duinen.