Uitslag Ajax - Heracles Almelo

Ajax heeft vanmiddag makkelijk gewonnen van Heracles Almelo. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met 5-0 en nemen daarmee de leiding in de eredivisie over van Vitesse.

Na zes minuten werd in de Johan Cruijff Arena al de score geopend. David Neres krulde de bal de zestien meter binnen, waarbij deze wat gelukkig voor de voeten van Lassina Traoré kwam, die de bal daarop wel goed inschoot. Na de 1-0 deed Ajax het rustig aan en creëerde weinig kansen, maar na ruim een half uur verdubbelde Neres met een prachtig afstandsschot de score. Vlak na de 2-0 werd het ook snel 3-0, dankzij Zakaria Labyad vanuit een corner. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft liep Ajax nog uit naar 5-0 dankzij doelpunten van Dusan Tadic en nog één keer Labyad. Ajax zag wel Davy Klaassen geblesseerd uitvallen en ook Labyad moest vroegtijdig naar de kant met een blessure. Bij Heracles liep Robin Pröpper hoogstwaarschijnlijk een zware knieblessure op. In het verleden had de aanvoerder ook te maken met zware knieblessures.

AFC Ajax

5 - 0

Heracles Almelo

 6' Traoré
 29' Neres
 36' Labyad
 57' Tadic
 77' Labyad
   
 
 Gele kaart: , Schoofs,Vloet Bijleveld, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 0
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Mazraoui (Klaiber/46)
Schuurs
Blind (Lis.Martínez/70)
Tagliafico
Klaassen (Ekkelenkamp/23)
Labyad
Gravenberch
Neres
Traoré (Huntelaar/70)
Tadic (Promes/63)
  Brouwer
Schoofs (Breukers/56) Pröpper (Rente/70)
Knoester
Hardeveld (Quagliata/70)
Kiomourtzoglou (Azzaoui/ 56)
Vloet
Bijleveld
v.d.Water
Bakis (Burgzorg/56)
De la Torre