Uitslag PEC Zwolle - Willem II

Het duel tussen PEC Zwolle en Willem II heeft geen doelpunten opgeleverd. Na drie keer ingrijpen door de VAR moesten beide ploegen genoegen nemen met één punt.

PEC Zwolle was in de eerste de betere ploeg en kreeg via Dean Huiberts en Yuta Nakayama mogelijknheden om de score te openen. Vlak voor rust leek de thuisploeg de beste kans te krijgen op de 1-0. In eerste instantie kreeg PEC een strafschop, maar na ingrijpen van de VAR werd de overtreding net buiten strafschopgebied gemaakt.

In de tweede helft was Willem II dicht bij de openingstreffer. Eerst kreeg Vangelis Pavlidis de bal hard tegen zich aangeschoten door de doelman van PEC, waarna de bal net niet in het goal ging en één kwartier voor tijd kopte de spits tegen de paal.

Vlak voor tijd leek Willem II alsnog met de drie punten vandoor te gaan. Vlak voor tijd legde scheidsrechter Perez de bal op de stip voor Willem II, maar na ingrijpen van de VAR ging de penalty niet door, doordat hier ook de overtreding net buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Uit de vrije trap kwam Willem II toch op voorsprong, maar opnieuw greep de VAR in nadat Sebastian Holmén hinderlijk buitenspel stond.