FOK! Wat een weer: vooral langs de kust regen

De ochtend begint bewolkt met in vrijwel het hele land regen. In de loop van de ochtend trekt de regen naar het oosten. Vanmiddag wordt het droog en breekt hier en daar de zon door. In de westelijke kustgebieden zijn echter enkele buien mogelijk. Vooral later op de dag is daarbij aan zee kans op onweer en zware windstoten rond 75 km/uur. De maximumtemperatuur wordt zo'n 14°C. De zuidwestelijke wind is aanvankelijk matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de loop van de ochtend neemt de wind af naar matig boven land en (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer.

In de nacht naar maandag is het wisselend bewolkt en is er kans op een bui, maar de meeste buien blijven langs de westkust voorkomen. Daarbij zijn aan zee aanhoudend onweer en windstoten rond 70 km/uur mogelijk. De minimumtemperatuur komt uit rond 8°C bij een matige, langs de kust krachtige zuid(west)enwind.

Maandag overdag verandert er weinig in het weerbeeld. Landinwaarts blijft het grotendeels droog met af en toe zon, in de westelijke kustgebieden zijn enkele buien mogelijk met kans op onweer. Er staat een vlagerige zuidwestenwind, boven land matig en langs de kust krachtig. De middagtemperatuur bedraagt 13°C. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Foto van vannacht 3:30 gemaakt door een stoere DJMO die nu bezig is aan 80 km wandelen
Foto van vannacht 3:30 gemaakt door een stoere DJMO die nu bezig is aan 80 km wandelen

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.