Bokser Lopez schrijft historie tegen Lomachenko, Berlanga pakt 15e KO op rij

Met het weekeinde voor de deur keren we nog even terug naar afgelopen week en wel naar The Bubble in Las Vegas, onder boksliefhebbers inmiddels bekend. Er stond een geweldig affiche op het programma met maar liefst vier wereldtitels in één keer in de ring.

De Oekraïner Vasyl Lomachenko (14-1, 10 KO's), volgens velen de pound-for-pound beste bokser ter wereld, nam het op tegen Teofimo Lopez (15-0, 12 KO's). De inzet was fors: Lomachenko's WBA Super, WBO en The Ring-wereldtitels en de IBF-wereldtitel van Lopez. Dat alles vond plaats in het lichtgewicht (-61,2kg), dat daarmee voor het eerst een zogenaamde four-belt-kampioen zou krijgen.

Dubbel olympisch kampioen Lomachenko, 32 jaren jong, was wellicht de favoriet, maar de negen jaar jongere Lopez ging er volle bak tegenaan en liet duidelijk merken dat hij er niet voor niks was. Op wellicht de tweede ronde na domineerde Lopez het gevecht ronde na ronde, pas diep in de tweede helft kwam zijn opponent op gang.

Lomachenko begon in de zevende ronde eindelijk wat offensief te tonen en in de achtste ronde nam hij de touwtjes meer in handen, waardoor men een echt gevecht kreeg. Zo leek het toch nog spannend te worden, maar in de twaalfde ronde had Lopez weer de overhand en na afloop gaven de drie juryleden de vier gordels allemaal aan hem - hoewel één jurylid het met 119-109 wel een tikkeltje overdreef.

Hoogtepunten tussen Lomachenko en Lopez

De ogen in het voorprogramma waren vooral gericht op de 23-jarige Edgar Berlanga (14-0), een groot talent in het lichtzwaargewicht (-79,4kg). Hij nam het op tegen Lanell Bellows (20-5), die hij in de eerste ronde terug naar de kleedkamers sloeg: de jonge Berlanga heeft nu vijftien profgevechten op zijn naam en won vijftien keer met een knockout in de eerste ronde.

Berlanga vs Bellows, het hele gevecht