FOK! Wat een weer: Zon en wolkenvelden

De ochtend start met veel bewolking en plaatselijk een bui. In de loop van de ochtend breekt de bewolking en schijnt de zon af en toe. De middag verloopt overwegend droog, aanvankelijk is er nog wat zon maar in de tweede helft van de middag raakt het van het zuidwesten uit volledig bewolkt. Het wordt ongeveer 15°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. In de avond neemt de wind verder toe naar matig tot vrij krachtig landinwaarts en krachtig tot hard aan zee en op het IJsselmeer. In de avond kan de wind langs de noordwestkust toenemen naar stormachtig, 8 Bft. Daarbij is dan ook een kleine kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur.

In de nacht naar zondag is het bewolkt en gaat het van het westen uit regenen. Het koelt af naar ongeveer 12°C. Het waait stevig uit zuid tot zuidwest met een matige tot vrij krachtige wind boven land en een harde wind, 7 Bft, langs de kust. In het noordwestelijk kustgebied is de wind mogelijk stormachtig, 8 Bft en is er een kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur.

Zondag overdag trekt het neerslaggebied langzaam oostwaarts weg. In de ochtend wordt het in het westen droog, in de middag gebeurt dat ook in het oosten en dan kan de zon af en toe doorbreken. Wel blijft een bui mogelijk. De middagtemperatuur komt uit rond 14°C. De zuidwestelijke wind neemt in de ochtend af naar matig boven land en (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Rustig water in Wormerveer. Week of 2 geleden (Foto: Charged)
Rustig water in Wormerveer. Week of 2 geleden (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.