Boris Becker pleit 'niet schuldig' aan faillissementsfraude

Heeft Boris Becker bankrekeningen en onroerend geheim gehouden tijdens en na zijn faillissementsaanvraag? Voor een rechtbank in Londen gaf de ex-tennisprofessional commentaar op de aantijgingen: hij pleitte "niet schuldig" op alle 28 punten.

De voormalig tennisprof Boris Becker verdedigde zich voor een Londense rechtbank tegen de beschuldigingen van de Britse Insolvency Service  dat Becker informatie over bankrekeningen en onroerend goed achter heeft gehouden. Hij pleitte 'niet schuldig' , zei Becker donderdag in Londen op alle 28 punten .

De autoriteit beschuldigt Becker ervan op grote schaal bankrekeningen en onroerend goed verborgen te hebben gehouden tijdens en na zijn faillissementsprocedure. 'Deze zaak gaat over het feit dat er grote bedragen  uit het zicht gehouden zijn', aldus de verantwoordelijke advocaat. Als de 52-jarige Becker wordt veroordeeld, kan hij tot zeven jaar gevangenisstraf krijgen.

'Hij is volkomen onschuldig en is van plan zichzelf te zijner tijd voor de rechtbank te verdedigen', zei Becker zijn woordvoerder Aaron Stephans na de hoorzitting. De hoorzitting ging aanvankelijk over procedurele details , het eigenlijke proces zal pas op 13 september volgend jaar in Londen beginnen. 

Becker werd in 2017 door een Britse rechtbank failliet verklaard. In feite kan een faillissementsprocedure in het Verenigd Koninkrijk al na één jaar worden afgerond. Vorig jaar waren de faillissementsvoorwaarden voor Becker echter al met twaalf jaar verlengd omdat hij transacties uit de tijd voor en na de faillissementsprocedure niet juist zou hebben gemeld.