Uitslag PEC Zwolle - PSV

PSV is de nieuwe koploper in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen mede dankzij een vroege debuutgoal van Mario Götze met 0-3 van PEC Zwolle.

Götze begon direct aan de aftrap bij PSV en na acht minuten maakte de 28-jarige Duitser al na acht minuten zijn eerste Eredivisie-goal. Götze onderschepte slim een slechte terugspeelbal van Clint Leemans en speelde om de PEC Zwolle heen, waarna hij de 0-1 op het scorebord zette.

Voor rust liep PSV uit naar een 0-3 voorsprong via Cody Gakpo en Donyell Malen. Gakpo scoorde na een goede aanval op aangeven van Philipp Max. Malen trof doel met een afstandsschot na een assist van Gakpo: 0-3.

PEC Zwolle kreeg in de eerste helft ook kansen op doelpunten. De grootste was voor Reza Ghoochannejhad. De spits mocht bij een 0-2 achterstand aanleggen vanaf elf meter, maar hij faalde na een zeer slechte strafschop.

In de tweede helft gebeurde er niet veel meer, waardoor de ruststand ook meteen de eindstand was. Door de zege neemt PSV weer de leiding in de eredivisie. De club heeft dertien punten uit vijf wedstrijden en heeft één punt meer dan Ajax en Vitesse. Volgende week staat de topper tussen Vitesse en PSV op het programma.