Enerverende Moto3-race Le Mans, strijd om WK blijft spannend

De Franse Grand Prix in de Moto3 heeft weer mooie gevechten opgeleverd. Op het koude circuit van Le Mans werden flink wat schuivers gemaakt, maar men streed wel tot de laatste bochten om de winst.

Met Jaume Masia, Albert Arenas en John McPhee op de eerste rij gingen de lichten uit, waarbij Arenas de leiding overnam van Mausia. Tony Arbolino volgde, voor Raul Fernandez, Gabriel Rodrigo en Celestino Vietti.

Na een handvol ronden reed Binder, in het middenveld gestart, alweer op de derde plek, het standaardverhaal voor de wat onstabiele Australiër. WK-leider Ai Ogura reed dan weer helemaal buiten de punten, hij kende een bijzonder moeilijk weekeinde.

Een forse crash van Alonso Lopez en Romano Fenati schakelde in één klap het team van Max Biaggi uit, Tatsuki Suzuki gleed ook vanuit de kopgroep onderuit. Halverwege waren er nog zo'n twaalf man over in de kopgroep, die wel steeds iets kleiner werd.

Met een handvol ronden te gaan werd de boel flink opgeschud: Arenas kreeg een long lap penalty, Kaito Toba ging onderuit en Jeremy Alcoba en titelkandidaat McPhee stuiterden ook het grind in, net als Niccolo Antonelli niet veel later.

Masia, Arbolino, Arenas, Vietti, Ayumu Sasaki, Andrea Migno, Rodrigo en Fernandez gingen als duidelijke kopgroep de slotronden in. Vietti nam daarin de leiding en die stond hij niet meer af: de Italiaan won, voor Arbolino en Arenas, met Ogura nog op een negende plek en dus beperkte schade in het WK, waar hij zes punten achter Arenas staat.