Ajax en AZ spelen gelijk in oefenduel, Klaassen en Klaiber maken debuut

Vanwege de interlandperiode speelden Ajax en AZ woensdagmiddag een oefenduel. De ontmoeting op Sportpark De Toekomst eindigde in 1-1. Davy Klaassen en Sean Klaiber maakten hun officieuze debuut voor de Amsterdammers. De nieuwe aanwinst van AZ Bruno Martins Indi kwam nog niet in actie.

De wedstrijd begon voor AZ met een domper. Vanwege een blessure had middenvelder Richard Sedlacek het veld al twee minuten spelen per brancard moeten verlaten. AZ kwam echter wel op voorsprong. Na ruim vijfentwintig minuten spelen scoorde Thijs Oosting na een voorzet van Fons Gemmell de 1-0.

Vlak voor rust ontfutselde David Neres de bal van Kenzo Goudmijn, de Braziliaan speelde de bal naar Lassina Traoré. De aanvaller uit Burkina Faso schoot de bal vervolgens in de rechterhoek.

Na rust nam Klaassen de aanvoerdersband over van de gewisselde Klaas-Jan Huntelaar. Ajax was in die tweede helft de betere ploeg. Klaassen was één van de positieve uitschieters bij de Amsterdammers, in de slotfase was hij nog dicht bij de winnende treffer.