Koeman kent prima start met Barcelona met ruime zege op Villarreal

Ronald Koeman is zondagavond prima begonnen aan zijn klus als trainer van FC Barcelona. De Spaanse topclub won de eerste competitiewedstrijd onder leiding van de Nederlander met liefst 4-0 van Villarreal.

Koeman zette Frenkie de Jong in de basis in Camp Nou. Hij liet ook Philippe Coutinho starten, maar de zeventienjarige Ansu Fati was de grote man in de eerste helft. De jonge Spaans international scoorde in de vijftiende (1-0) en negentiende minuut (2-0). Ook Lionel Messi was trefzeker. benutte in de 35e minuut een strafschop (3-0) en door een eigen doelpunt van Villarreal-verdediger Pau Torres stond halverwege al de 4-0-eindstand op het scorebord.

Na rust was het spel iets minder van Barcelona, en ook Villarreal-doelman Sergio Asenjo zorgde voor mooie reddingen. Fati had de jongste speler ooit kunnen met een hattrick in La Liga, maar dat record bleef uit. Evenals Coutinho ging de Fati na zeventig minuten naar de kant, terwijl Koeman aanwinst Miralem Pjanic en de zeventienjarige Pedri als invaller liet debuteren.

Het duel met Villarreal was de eerste officiële wedstrijd van Barcelona sinds de club 43 dagen geleden in de Champions League-kwartfinale tegen Bayern München (8-2) een van de pijnlijkste nederlagen uit de clubhistorie leed, met het ontslag van trainer Quique Setién tot gevolg. De start van Koeman is positief, al is de vraag welke spelers deze transferperiode, die volgende week sluit, nog worden gekocht en verkocht. De verwachting is dat de club spoedig Ajax-rechtsback Sergiño Dest zal presenteren.

De volgende competitiewedstrijd van Barcelona is donderdag. De ploeg van Koeman gaat dan op bezoek bij Celta de Vigo.