Bayern gaat na 295 dagen zonder nederlaag af bij Hoffenheim

De imposante reeks van 23 overwinningen op rij van Bayern München is beëindigt. Op bezoek bij Hoffenheim ging de ploeg van coach Hansi Flick hard onderuit. Het werd 4-1. Het is de eerste nederlaag in liefst 295 dagen voor de Rekordmeister.

Op 9 februari van dit jaar lukte het Bayern München voor het laatst niet om te winnen in een officieel duel (0-0 tegen RB Leipzig). Nadien werden liefst 23 officiële duels op rij gewonnen. De ploeg werd kampioen, won de DFB Pokal, de Champions League en afgelopen week werd ook de Europese Super Cup gewonnen tegen Sevilla.

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gaf Bayern bovendien een ongekend signaal af. Schalke 04 werd met liefst 8-0 verslagen. Maar op bezoek bij Hoffenheim ging het mis. Voor het eerst sinds 7 december 2019 ging de ploeg van Hansi Flick onderuit. Destijds werd verloren van Borussia Mönchengladbach.

Voor Joshua Zirkzee begon de middag juist nog leuk. Hij mocht de plek van Robert Lewandowski innemen in de punt van de aanval van Bayern. De jonge Nederlander kon een nederlaag echter niet voorkomen. Hij zag hoe Ermin Bicakcic en Munas Dabbur binnen 24 minuten Bayern al op een verrassende 2-0 achterstand zette.

Joshua Kimmich deed na 36 minuten nog wel wat terug, maar Bayern oogde vermoeid en Hoffenheim kon daar optimaal van profiteren. De ploeg hield het tempo ongekend hoog de hele wedstrijd en speelde Bayern kapot. Zirkzee kreeg kort na rust nog wel een heel grote kans op de 2-2. De Nederlander had pech en trof de lat. Even later moest hij plaats maken voor Lewandowski.

Andrej Kramaric werd uiteindelijk de grote man van de wedstrijd door niet alleen de 3-1 binnen te schieten, maar ook nog de 4-1. Manuel Neuer haalde in de slotfase Ihlas Bebou namelijk nog neer, waarna Kramaric vanaf elf meter de 4-1 tegen de touwen schoot en de pijnlijke middag van Bayern nog pijnlijker maakte.