Uitslag FC Twente - FC Groningen

Het duel tussen FC Twente en FC Groningen is vrijdagavond in 3-1 geëindigd. Door de winst is de ploeg van trainer Ron Jans voor tenminste één dag koploper in de Eredivisie.

FC Twente profiteerde in de eerste helft van een zwakke verdediging van FC Groningen. In de 22e minuut scoorde Cerný de openingstreffer voor de Tukkers. Even daarvoor had de Tsjech ook al gescoord maar dat doelpunt was door ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Een kwartier later scoorde Danilo op aangeven van Cerný de 2-0.

Vlak na rust maakte El Messaoudi de aansluitingstreffer. Door dat doelpunt kreeg FC Groningen moed en werd gevaarlijker. Tot scoren kwamen de bezoekers echter niet meer. De thuisclub deed dat via Jeremejeff wel: 3-1.