FOK! Wat een weer: storm, buien, zon en regen

Yooooo!  

Dit is een ingewikkeld praatje, want er gebeurt werkelijk van alles. Zo zagen we dat het gisteren in het noorden en oosten prima weer was met geregeld zon en overwegend droog weer. In de rest van het land was er meer bewolking en zeker in het zuidwesten- en westen vielen er 's middags een aantal stevige buien.

Het draait allemaal om een actief lagedrukgebied dat vandaag gezellig voor onze kust lag. Inmiddels begint hij langzaam naar het zuidoosten te trekken. Daar behoort ook een stormveld bij, maar de meeste wind is bestemd voor de Vlaamse kust. Daar werden al windstoten van 90 tot 100 km/u geregistreerd. In Zeeland haalden we nog wel de windkracht 8.  Elders in het land is het veel rustiger.

Ook de neerslag was niet eerlijk verdeeld. Om de depressie heen krulde een actief en langdurig buiengebied op Zuid-Holland en Zeeland af. Daar regende het dan ook heel stevig door. En windkracht 10 in Hoek van Holland en windkracht 3 in Voorschoten. Zulke verschillen op zo'n korte afstand zien we vrijwel nooit. In Belgie is het echt raak met windstoten boven de 100 km/u. Er zijn ook al meldingen van gewonden.

Vandaag ontstaat er een nieuwe kern van lagedruk en dan lijken ook het oosten en noorden aan de beurt te komen. We beginnen de dag nog met af en toe zon en nog enkele buien aan zee, maar in de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het noordoosten toe. Vervolgens gaat het dan ook regenen. Ook hier kan behoorlijk wat uit valllen. Waarschijnlijk op veel plaatsen zo'n 10 tot 20 mm. 

Aan zee staat een harde wind die naar het noorden toe draait. Mogelijk even stormachtig. In het binnenland waait het ook flink met kracht 5. Het is met 16 graden behoorlijk fris.

Hoe het zondag gaat komen we morgen over te spreken!

Fijn weekend!  

Meer weer op FOK!

Sittard om 07.30 (Foto: Charged)
Sittard vanmorgen om 07.30. Het was er fris. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.