PSV bereikt play-offs Europa League na ruime winst tegen NS Mura

PSV heeft zich geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. In Slovenië won PSV met 5-1 van NS Mura, de koploper van de Sloveense competitie. PSV neemt het in de play-offs op tegen de Rosenborg, de winnaar van dat duel plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

PSV kwam via Donyell Malen op voorsprong. De spits kopte raak uit een vrije trap van Philipp Max. Lang kon PSV niet van de voorsprong genieten want vier minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk in Slovenië via Nino Kouter. Toch ging PSV met een 2-1 voorsprong de rust in. Vlak voor het half uur maakte Mauro Junior vanaf dichtbij de 2-1.

Kort na rust was Kevin Zizek dicht bij de 2-2, maar Yvon Mvogo bracht knap redding. Cody Gakpo, die vroeg in de eerste helft inviel voor Maxi Romero, besliste tien minuten na rust de wedstrijd. Later zou PSV nog uitlopen naar een ruime 5-1 overwinning via Malen en Gakpo, die hun tweede van de avond wisten te maken.