FOK! Wat een weer: Wisselend bewolkt en enkele buien

Er zijn brede opklaringen en vooral in het noorden komen nog enkele buien voor. In de loop van de middag neemt de bewolking van het westen uit toe, waaruit van tijd tot tijd regen valt. De middagtemperaturen variëren van 16°C in de kustgebieden tot 19°C in het oosten en zuidoosten. De zuidwestelijke wind is boven land overwegend matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en eerst mogelijk hard, 7 Bft. Na een windafname in de ochtend neemt de wind in de eerste helft van de middag weer tijdelijk toe en wordt aan zee en op het IJsselmeer enige tijd hard, 7 Bft. Aan de westkust is er dan kans op windstoten rond 70 km/u.

Komende nacht zijn er aan de westkust enkele buien, landinwaarts zijn er opklaringen en blijft het meest droog. De minimumtemperaturen loopt uiteen van 8°C in het zuiden tot 11°C aan zee. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is overwegend matig, aan de kust vrij krachtig.

Vrijdag zijn er zonnige perioden, in de loop van de dag neemt de buiigheid toe, vooral in het westen en zuiden. Hierbij is er kans op onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is zuid tot zuidwest en zwak tot matig, in de kustgebieden vrij krachtig. Vanaf het einde van de middag steekt er in het zuidwesten een (vrij) krachtige (5-6 Bft), langs de zuidwestkust harde tot stormachtige (7-8 Bft) west- tot noordwestenwind op met daar zware windstoten van 75-90 km/u, langs de zuidwestkust 90-100 km/u. In de avond breidt dit windveld zich nog iets noordoostwaarts uit. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

KlapMongeaul is in Portugal (Foto: KlapMongeaul)
KlapMongeaul geniet in Portugal van een welverdiende vakantie. (Foto: KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.