NFL: Schitterende comeback Cowboys, zege Brady en megaboetes om mondkapjes

Quarterback Tom Brady stapte afgelopen offseason na negentien jaar en zes Super Bowls over van de New England Patriots naar de Tampa Bay Buccaneers. De eerste wedstrijd verliep niet zoals gehoopt, maar de tweede leverde een overwinning op.

De Buccaneers ontvingen de Carolina Panthers, de oude ploeg van Brady's vervanger Cam Newton. Met touchdowns van Ronald Jones II en Mike Evans, de laatste op een 23-yard pass van Brady, kwamen de Buccaneers al vroeg op voorsprong, Leonard Fournette deed daar in het tweede kwart nog een schepje bovenop.

Quarterback Christian McCaffrey van de Panthers bracht zijn plog met twee rushing touchdowns terug in de wedstrijd, maar de Bucs hielden stand en een 46-yard rushing touchdown van Fournette in de laatste twee minuten gooide het doek definitief dicht: 31-17.

De Dallas Cowboys ontvingen de Atlanta Falcons en dat werd een dijk van een wedstrijd. Falcons-quarterback Matt Ryan bediende Calvin Ridley (22 yards) en Hayden Hurst (42 yards) al in het eerste kwart en met twee field goals erbij liep de ploeg uit naar een 0-20 voorsprong.

Ezekiel Elliott opende de score voor de Cowboys in het tweede kwart, Ridley werkte er weer een touchdown bij en met 10-29 gingen de teams rusten. Cowboys-quarterback Dak Prescott kwam in het derde kwart op gang en met korte rushes van twee en één yard bracht hij de ploeg terug naar 24-29.

Ryan bediende Russell Gage vroeg in het vierde kwart (24-36) en een field goal zorgde voor vijftien punten verschil: 24-39. Met minder dan vijf minuten te gaan ontving Dalton Schultz een 10-yard pass van Prescott (30-39), die twee minuten voor tijd zelf de bal de endzone in drukte: 37-39.

Omdat er verder niks anders op zat probeerden de Cowboys een onside kick en die slaagde zowaar: de ploeg veroverde de bal gelijk weer en Greg Zuerlein trapte vanaf 46 yards de winnende field goal binnen voor 40-39.

Maandagavond kregen de Las Vegas Raiders met Derek Carr bezoek van de New Orleans Saints van de inmiddels 41-jarige Drew Brees. Die had geen beste avond, Carr deed het een stuk beter: met drie touchdown passes leidde hij zijn ploeg vooral in de tweede helft met 34-24 langs de bezoekers.

Ook buiten het veld gebeurde er genoeg: coaches Vic Fangio (Denver Broncos), Pete Carroll (Seattle Seahawks) en Kyle Shanahan (San Francisco 49ers) droegen geen mondkapje, waar de knuppels een boete van 100.000 dollar voor kregen - hun teams werden elk zelfs beboet met een kwart miljoen dollar.