De Jong helpt Sevilla met twee kopgoals tegen Inter aan Europa League-winst

Sevilla heeft de Europa League gewonnen door in de finale Internazionale te verslaan. Luuk de Jong had een belangrijk aandeel in de zege van Sevilla dankzij twee rake kopballen in de eerste helft.

De Jong, die in het basisteam mocht beginnen na zijn winnende treffer zondag tegen Manchester United als invaller (2-1), wist twee keer te scoren. Na twaalf minuten maakte De Jong 1-1 nadat Inter in de derde minuut al op voorsprong was gekomen na een benutte penalty van Romelu Lukaku. Na iets meer dan een half uur spelen zorgde De Jong via een rake kopbal voor de 2-1. Lang kon Sevilla niet van de voorsprong genieten want twee minuten later was het alweer gelijk na een doelpunt van Diego Godin.

Na de rust verliep het duel minder spectaculair. Pas na ruim een uur kreeg Lukaku een grote kans om Inter op voorsprong te zetten, maar de Belgische spits stuitte op Sevilla-doelman Yassine Bounou. Een kwartier voor tijd was Lukaku helemaal ongelukkig nadat hij een omhaal van Diego Carlos in eigen doel tikte.

Inter kreeg nog een grote kans op de 3-3. Invaller Alexis Sánchez kreeg de bal wel langs keeper van Sevilla, maar op de lijn bracht verdediger Jules Koundé redding voor de Spaanse ploeg.

Het is de vierde keer dat Sevilla de Europa League wint, na eerdere eindzeges in 2014, 2015 en 2016. In 2006 en 2007 won de club ook nog eens de voorloper van de Europa League; de UEFA Cup.