Inter verslaat Leverkusen na sterke openingsfase en bereikt halve finales Europa League

Internazionale heeft maandagavond ten koste van Bayer Leverkusen de halve finales van de Europa League bereikt. De ploeg van Stefan de Vrij won dankzij een sterke openingsfase met 2-1 van de ploeg van trainer Peter Bosz.

Inter stond na iets meer dan twintig minuten al met 2-0 voor in Düsseldorf door doelpunten van Nicolò Barella en Romelu Lukaku. Kai Harvetz zorgde in de eerste helft nog wel voor de aansluitingstreffer, maar in de tweede helft hield Internazionale zich makkelijk staande tegen Bayer Leverkusen. De ploeg van Peter Bosz had in de tweede helt weliswaar wat meer balbezit, maar de betere kansen waren er voor Inter.

Dinsdag weet Inter wie volgende week maandagavond de tegenstander is in de halve finale. Dat wordt de winnaar van het duel tussen Sjachtar Donetsk en FC Basel.