Johnsen neemt leiding over in PGA Championship, Luiten valt terug

Dustin Johnson heeft op het PGA Championship de leiding overgenomen van de Chinees Haotong Li. De 36-jarige Amerikaanse golfer liep een rondje van 65 slagen, vijf onder par. Daarmee kwam Johnsen na 54 holes te spelen op -9 voor het toernooi.

Johnsen heeft op de lastige baan van TPC Harding Park één slag voorsprong op zijn landgenoten Scottie Scheffler en Cameron Champ. Op twee slagen staat de beste Europeaan Paul Casey die zijn vierde plek deelt met Collin Morikawa en Brooks Koepka. Laatstgenoemde won de laatste twee edities van de PGA Championship.

Na twee goede dagen kende Joost Luiten een mindere derde dag. De beste Nederlandse golfer zakte van een gedeelde 31ste plaats naar een gedeelde 59ste plaats. Luiten maakte in zijn ronde vier bogeys en daar stond maar een birdie tegenover, waardoor hij zijn ronde afsloot 73 (+3) slagen en voor het toernooi twee slagen boven par staat. Luiten staat wel in goed gezelschap want ook Tiger Woods staat na drie rondes op twee slagen boven par.