Barcelona en Bayern München eenvoudig naar kwartfinales Champions League

Barcelona en Bayern München hebben zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Barcelona rekende in de eerste helft af met Napoli, terwijl Bayern München duidelijk te sterk was voor Chelsea.

De eerste wedstrijd tussen Barcelona en Napoli was in Napels nog in 1-1 geëindigd. Napoli moest dus scoren om door te gaan en na anderhalve minuut was Napoli dichtbij de openingstreffer. Dries Mertens was attent op een doorgeschoten bal, maar zijn inzet eindigde op de paal.

Na de waarschuwing van Napoli nam Barcelona de wedstrijd in handen en na iets meer dan twintig minuten stond Barcelona al met 2-0 voor. Eerst was het Clément Lenglet die raak kopte uit de corner van Ivan Rakitic en later maakte Lionel Messi de 2-0. Messi leek ook de 3-0 te maken na een fraaie voorzet met buitenkant voet van Frenkie de Jong, maar de kleine Argentijn zou bij het aannemen van de bal hands gemaakt hebben. Niet veel later zou Barcelona toch op 3-0 na een overtreding op Messi, waarna Luis Suárez vanaf de strafschopstip raak schoot. Vlak voor rust benutte Lorenzo Insigne aan de andere kant een strafschop na een overtreding op Mertens van Rakitic.

Na rust probeerde Napoli het nog wel en was het dichtbij een aansluitingstreffer via oud-PSV'er Hirving Lozano, maar de Mexicaan miste scherpte in zijn afronding.

Bayern München
Bayern München heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De kampioen van Duitsland was eind februari in de uitwedstrijd tegen Chelsea met 3-0 te sterk en zaterdagavond won het met 4-1.

Robert Lewandowski was zoals wel vaker dit seizoen de grote man bij Bayern München. Na tien minuten opende de Poolse spits via een penalty de score en niet veel later in de eerste helft gaf Lewandowski een assist op Ivan Perisic, die na iets meer dan twintig minuten spelen de 2-0 maakte. Chelsea deed in de naam van Tammy Abraham wat terug vlak voor rust wat terug.

Na de rust was het opnieuw Bayern München dat de wedstrijd in handen had. Een kwartier voor tijd viel de 3-1 via invaller Corentin Tolisso na een voorzet van Lewandowski. Een paar minuten na zijn tweede assist deze wedstrijd maakte de Poolse spits ook zijn tweede goal en bracht zijn seizoensaantal op dertien in de Champions League.

Vrijdag 14 augustus spelen Barcelona en Bayern München tegen elkaar voor een plek in de halve finales van de Champions League.