FOK! Wat een weer: onstuimig begin van de week

Zo zeg, de maandag gaat de toon zetten voor de komende dagen. Het is wisselend bewolkt en in de loop van de ochtend komen steeds meer buien tot ontwikkeling. Vooral in het (noord)oosten is er kans op onweer. Later vanmiddag en vanavond neemt de buiigheid af. Met een middagtemperatuur van 17°C in het noordwesten tot lokaal 20°C in het binnenland is het vrij koel. De wind wordt overal westelijk en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer eerst nog krachtig tot hard, 6-7 Bft. Geleidelijk neemt de wind aan zee iets af. In de avond wordt de wind west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied naar matig tot vrij krachtig.

Komende nacht klaart het van het westen uit breed op en wordt het vrijwel overal droog. Het koelt af naar ca. 12°C aan zee en lokaal 7°C in het binnenland. De westelijke wind neemt af naar zwak tot matig. In de loop van de nacht draait de wind naar zuidwest.

Dinsdag overdag zijn er perioden met zon en trekt een smalle zone met buien van west naar oost over het land. In de loop van de middag wordt het van het westen uit meest droog en breekt de zon door. In de avond neemt de bewolking opnieuw toe en gaat het van het westen uit af en toe regenen, met name in het noordwesten van het land. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot 21°C in het zuiden. Er staat een matige, aan de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtige wind uit richtingen tussen zuid en west. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Gemaakt aan de Purmerringvaart bij Purmerend, 15.39 uur. (Foto: Pukeko)
Omdat ie zo mooi is, nogmaals de foto van Pukeko (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.