Manchester United boekt royale zege op Bournemouth

Een zeker aanvallend overtuigend Manchester United heeft dankzij een royale zege voorlopig de vierde plaats in handen. Thuis tegen Bournemouth toonden de aanvallers zich erg effectief, waardoor United na een vermakelijke 5-2 zege in ieder geval voor even virtueel Champions League-deelnemer mag noemen.

Man United is na de hervatting van de competitie bezig aan een opmars en ontving dan ook met veel vertrouwen Bournemouth op Old Trafford. In de zestiende minuut ging het echter mis voor de thuisclub. Junior Stanislas zette eerst Harry Maguire te kijk op de achterlijn door hem te poorten, vervolgens klopte hij keeper David de Gea. Daarna was het echter de beurt aan Manchester.  Eerst schoot Mason Greenwood hard raak, daarna trof Marcus Rashford voor het eerst in het coronatijdperk doel door een pingel te benutten. Kort voor rust was ook Anthony Martial trefzeker, door naar binnen de komen en de bal hard in de verre hoek te krullen (3-1).

Bournemouth leek rijp voor de slacht in de tweede helft, maar kwam met de ingevallen Arnaut Danjuma Groeneveld juist verrassend sterk uit de kleedkamer. Enkele seconden nadat Danjuma Groeneveld de paal had geraakt, werd scheidsrechter Mike Dean op de hoogte gesteld van een potentiële handsbal van Eric Bailly. De net ingevallen verdediger bleek uit de beelden inderdaad de bal op zijn arm te krijgen en zodoende kon Joshua King profiteren vanaf elf meter: 3-2.

Vervolgens vervolgens was het invaller Danjuma die de 3-3 dacht te maken. De Oranje-international schoot eerst nog op de paal, maar scoorde niet veel later alsnog. Die goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Geen 3-3, maar wel 4-2. Greenwood schoot op prachtige wijze de bal in de kruising. Bruno Fernandes ook nog een vrije trap tegen de touwen schoot. De Portugese spelmaker bepaalde daarmee de eindstand op 5-2.

Leicester City – Crystal Palace
Leicester City blijft knap de nummer drie van Engeland. The Foxes wonnen van Crystal Palace met 3-0. Kelechi Iheanacho opende in de 49e minuut de score met een knap schot. De middenmoters, met Patrick van Aanholt als linksback en Jaïro Riedewald als linkshalf, kwamen de goal van de Nigeriaan niet meer te boven. Jamie Vardy besliste een kwartier voor tijd het duel met zijn honderdste Premier League-goal. In de slotminuten prikte hij ook nog zijn tweede van de wedstrijd binnen.