Bayern München wint met speels gemak van Bayer Leverkusen

Bayern München heeft de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen gewonnen. De koploper in de Bundesliga won met 2-4 van de ploeg van Peter Bosz.

In de tiende minuut kwam Leverkusen nog wel op voorsprong tegen de koploper via Lucas Alario. Toch was de wedstrijd al voor de rust gespeeld doordat eerst Kingsley Coman de gelijkmaker maakte. Ook Leon Goretzka en Serge Gnabry wisten voor rust nog te scoren voor Bayern München, waardoor de wedstrijd wel gespeeld was. Na rust pikte ook Robert Lewandoswki nog zijn doelpuntje mee, zijn dertigste van het seizoen in de Bundesliga. Vlak voor tijd deed Leverkusen nog wat terug via invaller Florian Wirtz. Daarmee werd Wirtz wel de jongste doelpuntenmaker in de Bundesliga.

De nummer drie, RB Leipzig, wist thuis niet te winnen van de hekkensluiter in de Bundesliga Paderborn. Leipzig stond bij de rust nog wel met 1-0 voor, maar moest lange tijd met tien man verder na een domme rode kaart van Dayot Upamecano. Toch leek Leipzig de winst te behalen maar in de 92ste minuut wist Paderborn alsnog een puntje eruit te slepen. Veel schiet Paderborn er niet veel mee op, want ze hebben nog altijd vijf punten achterstand op de nummer zeventien Werder Bremen.

1899 Hoffenheim moest genoegen nemen met een gelijkspel. De ploeg van trainer Alfred Schreuder speelde met 2-2 gelijk tegen Fortuna Düsseldorf.