Massale knokpartijen in Streets of Rage 4-trailer

Ontwikkelaar DotEmu heeft een nieuwe trailer gedeeld voor de aankomende Streets of Rage 4 en toont daarin, naast massale chaotische knokpartijen, een aantal interessante elementen. Zo komen we erachter dat álle personages uit eerdere games speelbaar zijn in "retro-look", inclusief oude rotten als Skate en Max maar ook bonus-personages zoals Shiva.

Daar komt bij dat alle originele soundtracks uit eerdere games te horen zijn. In totaal zijn er straks maar liefst 17 speelbare personages te kiezen. Streets of Rage 4 kan in online co-op gespeeld worden met 2 spelers of lokale co-op met (maximaal) 4 spelers. Uit de trailer wordt eveneens duidelijk dat de 'special' uit de eerste Streets of Rage ook terugkeert, waarbij de speler een beroep kan doen op hulptroepen van de politie die een bombardement uitvoeren op het speelveld en daarmee alle zichtbare vijanden van de kaart veegt.

De Franse ontwikkelstudio DotEmu heeft de afgelopen jaren geluisterd naar feedback en kritieken vanuit de Streets of Rage-fanbase en lijkt van het vierde deel een waardige opvolger te maken. Als groot liefhebber van de oudere Sega-games kijk ik persoonlijk in ieder geval ontzettend uit naar de release van deze beat 'em up. Streets of Rage 4 moet deze lente verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch. De game gaat 24,99 dollar kosten, waarschijnlijk hetzelfde bedrag ook in euro's.