Jongemannen met doorgeladen vuurwapen aangehouden

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Amsterdam vier mannen aangehouden nadat in hun auto een geladen revolver was aangetroffen. De verdachte, allen inwoners uit Amsterdam, zijn 21, 19, 18 en 17 jaar oud.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 01.30 uur op de A2 bij Abcoude een auto in de richting van Amsterdam rijden die volgens de politiesystemen eerder gezien was bij verdachte situaties. De agenten besloten de auto te controleren en gaven de bestuurder het teken "POLITIE VOLGEN". In eerste instantie leek hij daar niet aan te willen voldoen maar later volgde hij toch naar de Meibergdreef.

Bij de controle van de auto roken de agenten direct de bekende geur van hennep. De eigenaar van de auto was zelf niet aanwezig en bij de identiteitscontrole konden twee van de vier inzittenden zich niet identificeren. Bij verder onderzoek in de auto stuitten de agenten op een tasje met daarin latex handschoentjes en een revolver.

De revolver bleek geladen met scherpe patronen. Hierop zijn alle vier de inzittenden aangehouden. In de auto werden verder nog negen bankpassen op naam van andere personen aangetroffen. De auto, het vuurwapen en de bankpassen zijn in beslag genomen. Het vuurwapen wordt door forensische experts nader onderzocht.