Bokskampioen geschorst na gebruiksaanwijzing vrouwen slaan

Bokser Billy Joe Saunders is lekker bezig geweest. De Britse WBO-wereldkampioen in het supermiddengewicht (-76,2kg) is zijn bokslicentie van de Britse bond kwijtgeraakt, nadat hij een filmpje online had gezet met een soort gebruiksaanwijzing voor het slaan van een zeurende vrouw.

Het filmpje was gericht op mannen in thuisisolatie, die om moeten gaan met een vrouw die ze 'lastig komt vallen'. Op een bokszak liet Saunders ziet wat te doen: "Op deze manier krijg je haar stil. Als ze iets wil komen vertellen, explodeer je vol op de kin en zo schakel je haar uit", aldus de Brit.

Hij bood vrij snel excuses aan en zegde 25.000 pond toe voor een fonds tegen huiselijk geweld, maar gestraft wordt hij wel. Doordat Saunders zijn licentie kwijt is mag hij niet de ring in en staat zijn gevecht tegen Canelo Alvarez op behoorlijk losse schroeven.

De twee zouden op 2 mei in Las Vegas strijden om de WBO-wereldtitel van Saunders en de WBA-titel van Alvarez, hoewel dat door de COVID-19-pandemie al wel uitgesteld was. Hoe lang Saunders zijn licentie kwijt is en wanneer hij weer de ring in mag is nog niet bekend.