NxGn 2020: De 50 beste jonge voetballers ter wereld - deel 1

Goal.com zet de vijftig grootste talenten van de voetbalwereld op een rij. Voorwaarde is dat de spelers geboren zijn na 1 januari 2001. We trappen af met de nummers 50 t/m 31:

#50 Pablo Moreno | Juventus
In Granada zie je talloze Juventus-shirtjes op straat en dat heeft niets te maken met Cristiano Ronaldo.

Lokale held Pablo Moreno moet zijn profdebuut voor de Italiaanse grootmacht nog maken, maar van de veelzijdige aanvaller uit Spanje wordt veel verwacht in Turijn.

De 17-jarige scoorde in de jeugd van Barcelona meer dan 200 keer, speelde al voor Juventus Onder-23 en zat ook al op de bank bij de hoofdmacht van la Vecchia Signora.

#49 Luqman Hakim | K.V. Kortrijk
Een behendige aanvaller met angstaanjagende versnellingen. Zo kun je Luqman Hakim het best omschrijven. De 18-jarige Maleisiër is een vaste waarde voor de Onder-23 van zijn land en een A-interland zal niet lang meer duren.

Onlangs streek hij neer bij K.V. Kortrijk, dat eigendom is van Vincent Tan, die de jongeling eerder al mee liet trainen bij een van zijn andere clubs: Cardiff City.

#48 Luca Unbehaun | Borussia Dortmund
Borussia Dortmund pikte Luca Unbehaun in 2016 op uit de jeugdopleiding van Bochum, waar hij als vijftienjarige enorm uitblonk onder de lat.

Als vaste waarde van Duitsland Onder-18 en het hoogste jeugdteam van Borussia Dortmund lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat een van de meest veelbelovende doelmannen ter wereld zijn debuut gaat maken in de Bundesliga.

#47 Naci Ünüvar | Ajax
Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Naci Ünüvar. Niemand minder dan Klaas-Jan Huntelaar was vooraf aangewezen voor een eventuele strafschop tegen Spakenburg in de beker, maar de 16-jarige groeibriljant vroeg of hij hem mocht nemen en faalde niet.

Daarmee werd hij meteen de jongste doelpuntenmaker ooit van de Amsterdammers en dat lijkt nog maar het begin voor de speler die al jaren in verband wordt gebracht met clubs als Manchester United en vooral ook Barcelona.

#46 Daniel Maldini | AC Milan
Daniel Maldini's vader en opa blonken in het verleden uit in de verdediging van AC Milan, maar de nieuwste voetbaltelg uit de familie vertolkt een heel andere rol bij de Italiaanse grootmacht.

De 18-jarige maakte in februari zijn debuut in San Siro, waar hij schitterde als multi-inzetbare aanvaller. Vader Paolo omschreef hem in gesprek met DAZN als volgt: "Hij is een spelmaker, een afmaker en een nummer 10. Hij is een poëet met de bal."

#45 Xavi Simons | Paris Saint-Germain
Het verlies van Xavi Simons aan Paris Saint-Germain kwam vorig jaar zomer als een forse klap voor Barcelona. De 16-jarige Nederlander stond te boek als een toptalent, maar was het niet eens met de carrièreplanning.

De middenvelder kan diverse rollen op het middenveld vervullen en speelde sinds 2010 in La Masia. Hij was aanvoerder van diverse leeftijdscategorieën, maar gaf zijn droom om met Lionel Messi te spelen op voor een plekje in de Onder-19 van PSG.

#44 Youssoufa Moukoko | Borussia Dortmund
De jongste speler en doelpuntenmaker ooit in de UEFA Youth League luistert naar de naam Youssoufa Moukoko. Hij werd in november 15 jaar en dat maakt de in Kameroen geboren Duits jeugdinternational een van de spelers om naar uit te kijken voor de toekomst.

De veelscorende spits mag zijn debuut in de Bundesliga door een leeftijdsgrens pas maken in seizoen 2021/22, maar de 'nieuwe Samuel Eto'o' lijkt het wachten meer dan waard als je ziet hoeveel records hij nu al op zijn naam heeft staan.

#43 Efrain Álvarez | LA Galaxy
Zlatan Ibrahimovic spreekt na afloop van een wedstrijd vrijwel altijd alleen maar over zichzelf, dus het was bijzonder dat hij LA Galaxy-talent Efrain Álvarez in juli vorig jaar een natuurtalent noemde na de overwinning op Toronto.

Zlatan's goedkeuring betekende een volgende stap in de hype rondom de 17-jarige aanvallende middenvelder, die de oorzaak is van een strijd tussen de voetbalbonden van de Verenigde Staten en Mexico.

De in LA geboren Álvarez speelde voor de jeugdelftallen van Mexico, maar ook de VS ziet de bijzonder creatieve speler met magische linkervoet graag komen om hun beloftevolle lichting te versterken.

#42 Alessio Riccardi | AS Roma
Alessio Riccardi moet zijn debuut in de Serie A nog maken, al speelde hij al wel mee in de Coppa Italia. Toch heeft de club alles in het werk gesteld om de belofte uit de Primavera vast te leggen tot medio 2023.

De tiener, die in april zijn negentiende verjaardag viert, wordt stevig bewonderd door onder meer Juventus. Het is niet moeilijk te zien waarom, want Riccardi is een elegante, multi-inzetbare centrale middenvelder met een neusje voor de goal, zoals hij ook geregeld aantoont bij Italië Onder-19.

#41 Bryan Gil | Sevilla (verhuurd aan Leganés)
Minder dan een jaar nadat hij een vierjarig contract tekende bij Sevilla, lag er alweer in december alweer een nieuwe overeenkomst klaar voor Bryan Gil. Ditmaal tot medio 2023. De Andalusiërs willen hem zo lang mogelijk binden en het is duidelijk waarom.

In april 2019 werd de nu 19-jarige Gil de eerste in de 21e eeuw geboren speler die scoorde in LaLiga en later hielp hij Spanje aan de Europese titel in de categorie Onder-19.

Momenteel wordt hij verhuurd aan Leganes en vermoedelijk keert hij na de zomer met genoeg bagage terug om een vaste basisspeler te worden in het Ramon Sanchez Pizjuan, kraamkamer van talloze begenadigde vleugelaanvallers.

#40 Troy Parrott | Tottenham
Ierland smacht al jaren naar een getalenteerde jonge aanvaller. Eigenlijk al sinds Robbie Keane ermee stopte. Nu ziet het ernaar uit dat zo'n talent is opgestaan bij een van diens oude clubs.

De achttienjarige Troy Parrott kreeg eerder dit seizoen zijn debuut bij het Tottenham Hotspur van José Mourinho. Hij is al een A-international en tekende onlangs een contract tot medio 2023 in Londen.

Parrott wordt omschreven als een klassieke straatvoetballer met uitstekende techniek en instincten. Voormalig ploeggenoot Christian Eriksen voorspelde al dat hem een grote toekomst te wachten staat.

#39 Konrad de la Fuente | Barcelona
In Camp Nou is men er allerminst gerust op dat Konrad de la Fuente niet de volgende hypergetalenteerde jongeling wordt die de club achter zich laat om elders sneller speeltijd te krijgen.

De zoon van Haïtiaanse ouders verruilde Miami in 2012 voor Catalonië, waar hij de laatste acht jaar speelde in La Masia en daar veel indruk maakte met zijn messcherpe dribbels op duizelingwekkende snelheid.

Daarmee heeft hij het al tot het Onder-20 team van de Verenigde Staten geschopt, maar een doorbraak in Barcelona gaat er vermoedelijk niet van komen. De verwachting is dat de 18-jarige vleugelaanvaller deze zomer een transfer maakt.

#38 Isaac Lihadji | Marseille
Als hij zijn been niet brak in november 2013, had Isaac Lihadji waarschijnlijk nu gespeeld in de jeugdopleiding van Barcelona.

De linkeraanvaller van Frankrijk Onder-17 speelt nu echter nog 'gewoon' bij Marseille, al gaat dat vermoedelijk niet lang meer duren.

Hij kreeg weliswaar begin dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht, maar de 17-jarige is buitenspel gezet zolang hij weigert om zijn in de zomer aflopende contract te verlengen.

Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid niet meer gebeuren, dus komende zomer is Lihadji gratis op te halen, hetgeen veel clubs hebben genoteerd.

#37 Ander Barrenetxea | Real Sociedad
Hij is na Antoine Griezmann de eerste speler die vanuit de jeugd van Real Sociedad zonder tussenstap in de B-ploeg doorstoomde naar het eerste. Ander Barrenetxea ging viraal toen hij na afloop van het duel tegen Getafe als man van de match op de fiets naar huis ging.

De veelzijdige vleugelaanvaller won vorig jaar het EK Onder-19 met Spanje en heeft nadien bij zijn Baskische club een contract ondertekend met afkoopsom van zestig miljoen euro, hetgeen prima staat voor een speler die zijn eerste profgoal maakte tegen het grote Real Madrid.

#36 Marcos Paulo | Fluminense
Vorige zomer vloog José Mari Bakero naar Brazilië om een deal te sluiten met Fluminense. De Spaanse topclub dacht aan een bod van vijf miljoen euro voor spits Marcos Paulo, maar de ploeg uit Rio de Janeiro piekerde er niet over.

Dat bleek een wijs besluit, want nu is de 19-jarige nog veel meer waard. In de tweede helft van het seizoen scoorde hij al vier keer, waarmee hij zijn kwakkelende ploeg een grote dienst bewees.

Komende zomer lijkt een nieuw bod van Barcelona niet uit te kunnen blijven, maar de concurrentie is fors voor de Portugees jeugdinternational.

#35 Lucien Agoumé | Inter
Omar Daf voorvoelde aan alles dat het niet lang zou duren voordat Lucien Agoumé Sochaux ontgroeid zou zijn. "Hij wordt per wedstrijd beter", stelde de coach vorig seizoen.

Het was dus jammer voor de Franse club dat Inter hem in de zomer oppikte, maar het was allerminst een verrassing. Vooral niet nadat de Paul Pogba-achtige middenvelder zijn land naar de halve finale had geleid op het EK Onder-17 in mei.

Agoumé was later dat jaar ook de captain van de Franse selectie die derde werd op het WK Onder-17 en nam die bagage mee naar Milaan, waar hij in december zijn debuut maakte voor Internazionale.

#34 Gabriel Veron | Palmeiras
Zoals veel Brazilianen wist oud-international Bebeto maar weinig over Gabriel Veron, tot hij ineens de grote uitblinker werd van Brazilië Onder-17, dat beslag legde op de wereldtitel.

De vleugelaanvaller ging er vandoor met de Gouden Bal, nadat hij drie goals en twee assists op zijn naam scheef. Zijn profdebuut bij Palmeiras volgde al snel en in zijn tweede duel schoot hij al twee keer raak om zijn status van toptalent te bevestigen.

De kans is dus groot dat we de komende jaren veel gaan horen van de naar de Argentijnse Juan Sebastián Verón vernoemde belofte.

#33 Billy Gilmour | Chelsea
Billy Gilmour wist op jonge leeftijd al dat hij nooit de grootste speler op het veld zou worden, dus benutte hij veel van zijn vrije tijd om kleine, wendbare spelers als Andrès Iniesta, Xavi, Luka Modric en Cesc Fabregas te analyseren.

De toewijding van de achttienjarige begint zich nu terug te betalen, want Chelsea-trainer Frank Lampard gunde hem in augustus zijn debuut nadat hij hoogstpersoonlijk een verhuurperiode van de bij Rangers opgeleide belofte had geblokkeerd.

#32 Ki-Jana Hoever | Liverpool
Ki-Jana Hoever had er niet lang voor nodig om Liverpool-trainer Jurgen Klopp te overtuigen van zijn klasse. De Nederlandse verdediger hield Mohamed Salah keurig in bedwang toen hij in december 2018 voor het eerst meetrainde met de hoofdmacht.

De veelzijdige rechtsback, vorig jaar zomer winnaar van het EK Onder-17, heeft zijn toekomst aan the Reds verbonden, tot genoegen van zijn coach. "Hij is een geweldige voetballer en ik ben heel blij dat hij hier voor langere tijd wil zijn", aldus Klopp.

#31 Benoît Badiashile | AS Monaco
Benoît Badiashile is de eerste om toe te geven dat hij nog te veel foutjes maakt, maar de Monaco-verdediger benadrukt ook geregeld dat hij pas net 19 jaar is en dat hij al veel progressie heeft geboekt sinds hij zijn debuut maakte in november 2018.

De Franse jeugdinternational werd in januari nog gelinkt in Valencia, maar bleef zijn club trouw omdat men hem een ideale leerschool biedt. Badiashile spiegelt zich graag aan Barcelona's Samuel Umtiti en het is duidelijk waarom. Beiden zijn linksbenige centrumverdedigers met een uitstekende pass in de benen.