Nieuwe advocaat voor verdachte moord Derk Wiersum

Advocaat Tjalling van der Goot heeft de verdediging van zijn cliënt Giërmo B., de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum, overgedragen aan zijn collega Jacques Taekema.

Dat vertelt Van der Goot aan de Leeuwarder Courant. De overname vond plaats op verzoek van B. Wat de reden hiervoor is, kan Van der Goot niet zeggen. 'Ik heb een vertrouwensrelatie met mijn cliënt en ook een beroepsgeheim. Daarom kan ik er niks over zeggen', zegt hij tegen de krant.

Baksteen
Afgelopen weekend werd er een baksteen door het raam gegooid bij kantoor Anker & Anker, waar Van der Goot werkt. Het incident heeft volgens zowel Van der Goot als Taekema echter niets te maken met de overname van de verdediging van B. 'Het verzoek tot overname werd namelijk al enkele weken geleden ingediend', zegt Taekema tegen AT5.

Taekema heeft de verdediging inmiddels overgenomen. Aankomende woensdag is zijn eerste zitting als advocaat van B. in de zaak Wiersum. In verband met de coronamaatregelen mag daar geen publiek komen.