"Nintendo komt met meerdere Switch remasters voor jubileum Super Mario"

Het lijkt erop dat Nintendo groots gaat uitpakken met de vijfendertigste verjaardag van Super Mario. Volgens bronnen wordt dit jaar het overgrote deel van de 3D Mario-catalogus opnieuw uitgebracht voor de Nintendo Switch, maar kunnen we ook een aantal nieuwe games verwachten.

Zeker is dat Super Mario Galaxy deel uitmaakt van de line-up, aldus video games chronicle.  Andere games die worden genoemd zijn onder andere Super Mario World, Super Mario 64 en Super Mario Sunshine. Wat betreft de nieuwe games kunnen we onder andere een nieuwe Paper Mario verwachten, maar ook een deluxe versie van Super Mario 3D World met meerdere nieuwe levels om door te spelen.

Oorspronkelijk zou Nintendo volgens geruchten de nieuwe games fysiek aankondigen tijdens de E3 in Juni, maar deze is door de uitbraak van het coronavirus afgelast. Nintendo zou daarom overwegen om een Nintendo Direct te doen om Mario in het zonnetje te zetten. Tijdens deze showcase zou er ook nieuwe informatie worden gegeven over het Super Mario World-pretpark dat momenteel wordt gebouwd en zouden we meer te weten komen over de animatiefilm die op de planning staat.

Super Mario zag voor het eerst het levenslicht in 1985 met de game Super Mario Bros. Mario als personage bestond toen al wat langer, maar verwierf pas echt wereldfaam met zijn eigen game op de NES.

Mario